Andai kata..

Andai kata saya ada pilihan untuk menjadi...

-seekor spesis haiwan..saya teringin nak jadi seekor BURUNG HELANG. Burung jenama lain tak menarik bagi saya. Burung helang penglihatannya tajam, kuku pun boleh mencengkam mangsanya dengan kuat dan pantas..nama pon dah ala-ala ganas dan sekseii..EAGLE..Kalau jadi burung boleh terbang kemana-mana tempat kita nak pergi ..tak perlu naik MAS atau AA..tak payah bayar tiket belon..ikut je hati nak sampai ke mana..INDON? CHINA? HAWAII?..tebar sayap je boleh sampai..yang penting boleh balik Kuching tiap-tiap minggu free of charge..hee..

-andai kata saya boleh jadi sebuah kenderaan...sudah tentunya saya nak jadi kereta lumba Formula 1..wuhuuu..hebat sangat..kereta lain sorry la tak hingin ..Perdana? Honda? Toyota? semua tu..tak payah la..Kalau kereta Formula 1 ni ,boleh la saya tunjuk skill racing dekat mana-mana litar Formula 1 di dunia nih..merasala jugak saya diduduki oleh driver-driver hebat F1 seperti Schumacher ke,Button ke, Sebastian Vettel ke..uhh seronotnya..

-andai kata dipilih menjadi kasut pulak.. kompom la  nak jadi HIGH HEELS..KASUT TUMIT TINGGI..tinggi yang pastinya yang lebih dari 3 inci..surela nampak elegant dan yang penting sexxxyyy!!..inilah masanya untuk membantu model-model antarabangsa berjalan ala-ala kucing seperti Naomi Campbell ..walaupon gelap gulita kulitnya tetapi di kakinya tetap cun dan sexxy gitu..
-kalau diberi pilihan untuk jadi inner wear pulak , saya akan pilih ni ..ni..ni..kat bawah tuhhhh..haaa itula seperti dalam gambar tuh..BRA TOLAK ATAS..membuat kebajikan sekali sekala untuk kaum hawa adalah amalan yang mulia..yang menurun boleh dinaikkan..yang kecik leh dibesarkan ..tak perlu implant sana sini..bahayaaa..
-kalo perkakas dapur pulak?? saya pilih nak jadi periuk nasik ..keje rilek je ..yela masak nasik aje..takyah guna untuk masak benda lain..kalau jadi pisau kang penat la pulak ..asik je memotong itu la ini la..penat-penat!!..kang tumpul kena asah la pulak..so baik la jadi periuk nasik ajee..cepat mudah dan ringkas keje nye..kadang-kadang boleh rilek bercuti dari keje..tau bila? haaa..time -time orang taknak makan nasik ..so goyang kaki jela..hehe..
-andai kata gadget pulak?...ha haa..nak jadi GPS (GLOBAL POSITIONING SYSTEM)..berguna untuk pandu arah..bantu sesapa kaki sesat sedunia ..yang buta jalan..menjimatkan masa perjalanan dan minyak pemandu..tapi ada jugak manusia guna GPS ni sesat sentiasa je kejenya..
AND LAST BUT NOT LEAST...
andai kata dipilih menjadi alat solek wanita..MAKEUPS..tak lain tak bukan saya nak jadi LIPSTICK..
kenapa???
-sebab lipstik ni hampir semua pompuan pakai..teman rapat..
-boleh buat pompuan nampak cantik dan menarik da bomm
-bibir yang pucat boleh diserikan..bibir yang kurang mungil boleh dimungilkan..heee..
-lipstik ada banyak kaler yang menarik dan seksi..
-untung-untung boleh mencalit ke bibir artis-artis terkenal macam Nicole Kidman ke, Aishwarya Rai ke, Beyonce ke..

p.s- korang pulak kalo boleh nak jadi ape ha?

22 comments:

Amirah Rashid said...
March 12, 2010 at 1:37 PM

mira nk jd mini cooper. comel. hehe. btw, xreti kot pkai heels. sakit kaki :D

she_mah said...
March 12, 2010 at 1:43 PM

mok jadi belon..boleh terbang sia sitok..haha

Beautiful Stranger said...
March 12, 2010 at 2:30 PM

perlu di polah entri ka? hahaha

nice high dream eh! i like!

Hajib said...
March 12, 2010 at 2:46 PM

hahahahahaha.. terbaekkk.. mun kmk ka? lebih kurang sama ktk kali.. like mun jadi inner wear.. kmk mok jadi bra wanita... ahakzzz!!! hehehe

mizara said...
March 12, 2010 at 2:52 PM

AMIRAH- wahh mini cooper mmg comel..sesuwaii

SHE MAH- nang ngenak jadi belon ya..sak senang nak g sine sine nak oo..

BS-sik perlu ..tapi mun kitak nak molahpa salahnya best juak ya k baca ehekkk..

Hajib- yohh kenjet eh nak jadi bra juak wahahaha...

Faizal n Fashitah said...
March 12, 2010 at 3:33 PM

Kamek simok jadi bra.. klak palak mek kenak pangkong bini mek lak ehek.
Ermmm kamek munkin mok jadi katon cam krezi frog la. Atleast kamek mbak tosikal tensperen sambil tanjang.. exactly cam krezi frog. sikpayah nak makei soar hoh. berangin2 jak debah eh. sunggoh bebas. bes.

nand nasyari said...
March 12, 2010 at 3:36 PM

mizara, pelik la u neyh..
hahaaha....cm karangan mase kite skolah rendah pon ad kan...\
dulu2 kan ade karangan autobiografi, jikalau aku sebatang pen...hahahahah ;D
tp syok baca..heee~ ;D

mizara said...
March 12, 2010 at 3:52 PM

F&f- oo katak sewel ya kah..camne lagu nya tek..mek suka lagu nya ya..hehe..

nand- skali skala berangan pelik2 best ape..hehe

he11me said...
March 12, 2010 at 4:44 PM

nak jadi "jedi" dalam star wars...ada saber light.. best!

deus X machina said...
March 12, 2010 at 5:35 PM

kamek nak jadi player M.U
erk888

mizara said...
March 12, 2010 at 6:36 PM

he11me- wahh nak jadi jedi tuh..tau la die hard fan jedi hehe..

deus- nihhh dh agak sejak azali lagi u nak jadi ape..xyah ckp pon dh tau..adoii hahaha..tapikan bagus la jadi pemain pro ni leh kayo rayo...uiiii..

fanadz said...
March 12, 2010 at 8:36 PM

hehe.bestnye berangan camtuh..i nak jd duitlah.sume org suke i.hihi.

btw, name ubat resdung yg doc kasi i tu,chlorpheniramine, dengan cetirizine..huhu.susah ar.i igt nama dua2 obat tu rhinitis.coz doc tulis camtuh kat cover dia.huhu.

deus X machina said...
March 12, 2010 at 10:47 PM

tau pun....tak payah nak tunggu duit nuff ni
erk888

dukunlintah plk said...
March 12, 2010 at 11:16 PM

mok jd internet jak lah.. teman dan tempat jutaan urang ngereco hahaha..

mizara said...
March 13, 2010 at 1:48 AM

fanadz-oo tq yea..nanti i carik

deus-laa..tunggu duit nuff ke..

pakdukun- nang best la mun jadi tenet ya kelak mek jadi wireless ka..stremix ka..hehe

ElyaElmo said...
March 13, 2010 at 1:49 AM

saya mauuu jdd diri sy ......:)
(ececece..tiber2 jadi baik pulakk elyaelmo ri ni)

TK said...
March 13, 2010 at 7:12 AM

Wow.. u nak jd eagle! Ganas tuh! I pun nak jdi binatang ganas. I nak jadi harimau! BTW harimau boleh makan helang tak??

mizara said...
March 13, 2010 at 2:02 PM

elyaelmo-hehe wahh mmg x pernah berangan nak jadi selain dari diri kamu eh?

TK-wahh rimau lagi ganassss...huhu

tujuhhariseminggu said...
March 13, 2010 at 5:39 PM

inner wear... tolak atas... muehehehe.. :p

uSu iJamm said...
March 13, 2010 at 8:33 PM

bena ktk mok jadi helang? hebat, tapi... helang mkn k kaki.

Faizal n Fashitah said...
March 13, 2010 at 9:03 PM

Ekekeke...sikpat mejin mun kitak jadi helang n makan k kaki hoh ekekeke..

mizara said...
March 13, 2010 at 10:10 PM

usu ijam & F&F- aihh mun dah jadi helang sik duli gik eh makan kei kaki..dah sikda bertgn pakei kaki la...hehe

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.