NAK JADI MENTERI APA?


TAG DATANG LAGI DARI TK hehe..sini link beliau http://teikakawashi1.blogspot.com.ANTARA SOKLAN-SOKLAN :

No.1 Aperkah jenama Deodorant yg korang pakai skang? 
no deodorant..natural odour ahakss..

No.2 Brand ikan Sardin dalam tin yang paling digemari?
aha ayam brand paling sedap di tekak saya..




No.3 Apakah bahagian badan anda yg paling anda rasa SEKSI & SEKSA
fuhh...ntah la..seksi --jari kot, seksa --takda..syukur syukur




No.4 Aper hadiah yg paling 'HAMPEH' yg korang penah terima dr yg tersayang?
kalau tak reti nak kasik hadiah itu lah yang paling HAMPEH




No.5 Korang akan rasa diri disayangi bila.........? 
di manja, di beri perhatian ,di beri sokongan ,di hargai..


No.6 Apakah hadiah yg korang akan kasik pada bakal mak mentua pd kali pertama berjumpa
kasik garam dan gula je bleh??macam dalam citer P.Ramlee tu..ehehe..

No.7 Antara Belacan, Cencalok & Budu...yang mana lebih wangi dan sesuai dibuat perfume? (Yang mana lebih wangi dibandingkan dengan bau kentut anda)
semua tak wangi melainkan kentut sendiri ..leh buat jenama perfume BEAUTYMIZARA ..





No.8 Jenama kasut paling banyak yg anda miliki?
paling banyak takda..satu kasut satu jenama jek..





No.9 Sekiranya anda menjadi Menteri Pembangunan Masyarakat & Perancang Keluarga apakah yg akan anda lakukan demi meramaikan rakyat Malaysia? Sekiranya ditawarkan anda berminat utk memegang jawatan menteri ape?
kalau saya MENTERI PEMBANGUNAN MASYARAKAT & PERANCANG KELUARGA:

-semua anak yatim dan piatu akan di carikkan satu keluarga angkat 
-kanak-kanak yang kene dera dan bayi yang kena buang akan diberi perlindungan 100 percent..ibu bapa yang mendera anak-anak mereka akan terus di beri hukuman tanpa soal siasat huhhhhh kejam tak saya?? pedulik ape aku..hee

-orang tua-tua yang dihantar oleh anak mereka ke rumah kebajikan dan ibubapa yang dah tua tapi dibiar oleh anak mereka hidup merempat  tuh..haaa siap la korang eh..korang kene bayar denda setahun rm10 ribu dan setiap bulan korang kene hantar duit kat makbapak minimum rm200 sebulan..kalo takkk..kene saman dan dipenjarakan !!..ade aku kesahhh kah kah kah..banyak je alasan korang taknak jaga orang tua korang eh..nasib laaa..

-orang-orang cacat  kurang upaya tu plak, akan diberi pekerjaan yang sesuai dan setimpal untuk mereka..saya taknak lagi tengok ada digolongan kurang upaya nih datang ke meja-meja gerai makan..sambil jual tisu sebab nak orang kasik duit ..itu bukan sahaja mengganggu..tapi saya fikir cara itu kurang sesuai pada saya..
BANYAK LAGI SENARAI NIH..TUNGGU LA NANTI SAYA JADI MENTERI BARU LEH CAKAP BYKKK..

JIKA DITAWAR UNTUK MEMEGANG JAWATAN MENTERI ..SAYA NAK MENTERI DIATAS NI LA ..LEH SAYA DERA ORG-ORG YANG TAK BERTANGGUNGJAWAB NIH..

No.10 Sila Tag kepada 5 orang yang sangat anda rasa sesuai menjadi menteri di atas!
kali ni blur plak nak tag sape..sape-sape je yang rasa sesuai nak jadi menteri tu silalah jawab tag ni ye..jgn pulak rasa terbeban dengan tag ye...
-happy -happy-






19 comments:

fLoRanCe said...
March 18, 2010 at 10:18 AM

hehehehehe...ktk nang layak jd mnteri....prihatin...lak ada election mek sokong ktk ahh~~~
tlg mbak sepanduk...

mun ktk ada perfume jenama beautymizara lek mek meli...brik diskaun aahh~~~ sama dirik bh..hehehehe...

mizara said...
March 18, 2010 at 10:25 AM

FLO- aokk mun sik sokong siapp haha..jgn lupak melobi sidak adik kakak kuarga ktk semua lak aa..ada juak asa mek tok nak nganti TAIB MAHMUD KOHHH...

perfume ya boh kitak riso..kamek nang akan merik diskaun ngan ktk sbgai tanda penghargaan sbb sudi nak makei perfume kmk ..haha

Hajib said...
March 18, 2010 at 11:10 AM

nang layak kitak jadi menteri.. ada potensi besar... hehehe

Beautiful Stranger said...
March 18, 2010 at 11:15 AM

yoh..nang byk la idea menteri tok..bgs ..amin...

Felicia F. Ramzi said...
March 18, 2010 at 12:19 PM

Aminnnnn... bagus2 idea ya.. kmk sokong tok.. aaa lak dah ada pepume beautymizara, madah jak..cun nama ya.. mun perfume pointblank tek, alu sik laku..hahaha pa nama pelik gilak

mizara said...
March 18, 2010 at 12:52 PM

HAJIB- hah..pa gik kelak jgn sik ngundi..

BS-aihh mun nak jadi menteri mesti mok byk idea nak? hehe

Felicia-aahh sokong jgn x sokong..kacak apa nama pointblank ya..tang blur blur n strong jakk..:)..marketable nama ya bah

Faizal n Fashitah said...
March 18, 2010 at 1:53 PM

Bleh tahan kitak tok. Banyak cadangan kitak yang bleh dipakei dan berguna untok seorang menteri. Cuma, saya agak kecewalah kerna kitak lupak nak cadangkan agar orang2 tua patut diberik sut otromen agar mereka lebih nampak segak walaupun dah tua.

mizara said...
March 18, 2010 at 2:05 PM

F&F -haihhhh ya keja kitak sepenuh masa ya bkn kmk ..hahaha

Kal Jis said...
March 18, 2010 at 3:15 PM

nang ada bakat jadi menteri lah ktk tuk.. kmk tuk jadi bateri jak bolehlah hehe..

mizara said...
March 18, 2010 at 3:49 PM

Kal Jis- yalah tek kmk nak nganti Taib mahmud bah dah alang-alang tek nak..hehe

deus X machina said...
March 18, 2010 at 8:13 PM

ingat kan kitak nak jadi menteri pertanian dan asas tani
erk888

mizara said...
March 19, 2010 at 9:04 AM

deus- why u think that kamek nak jadi menteri pertanian?

TK said...
March 19, 2010 at 10:33 AM

Wah. so quick! Thanks jawab tag saya..Baguslah u mcm2 idea if jadi menteri..alang2 nak jadi menteri u jadi perdana menteri je la! For sure malaysian will live a better life than the present life..hehe

nand nasyari said...
March 19, 2010 at 11:30 AM

mak aih..ni cara jawab leh masok pilihanraya ni..muahaha ;D

deus X machina said...
March 19, 2010 at 7:16 PM

ye la...menteri pertanian dan asas tani kan ada kaitan dgn makanan...kitak punya feveret kan tuh...erk888

rin~eirie de' sEcond said...
March 19, 2010 at 8:17 PM

caya lah kalau ada menteri macam ni..tabik!!!eheheh

biar padan muka org yg suka ati jak anta mak bapa p rumah kebajikan eheh

erolnukman said...
March 21, 2010 at 10:49 PM

Fuhhh...layak jadi menterii ktk tok....hehehe!!

dukunlintah plk said...
March 23, 2010 at 8:17 AM

ku rasa la.. ktk lebih sesuai jd menteri pertahanan makhluk asing heheh :p

Anwar Ibrahim said...
March 23, 2010 at 8:29 PM

Undilah PKR
Harapan Baru Untuk Malaysia

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.