URANG LAKI PORET...

Apa-apa sahaja yang saya tulis di dalam blog selama ini kebanyakannya tiada menyentuh tentang hal peribadi saya mahupun insan yang lain. Hampir semua adalah topik general untuk dikongsi bersama blogger yang lain. Harap maklum...

oKAY..terus kepada tajuk di atas..sorilah kepada sesapa yang tidak paham dengan bahasa  Sarawak yang saya tulis nih yea..buat-buat paham jela korang yang tidak paham itu..kah kah kah..

Kitak urang mesti pernah jumpa ngan urang laki nak jenis poret nak mati gila ?
suka sik kitak urang mun urang laki kedak ya olah nya..? Ada jak nak dipolah urang semua nak di ambik tauk...penyakit kali nak...lom gik mun daknya dapat cerita pasal urang ya ..alulah nang kejap jak cerita ya tersebar macam dalam CNN..ya baruk channel ..network tenna nang cepatla...mulut pun kedak  tong aik jak..pernah sik tak urang nemu urang kedak ya???..Mok sik tak urang dengan urang kedak ya? wahaha

Mun rompuan tek paham la juak ..nang ramei jak rompuan poret.. tapi kalah koh rompuan oleh urang laki nak poret lebih gik dari rompuan tok..mulut nak lebih igek ..padahal mulutnya ngak jak sigek..hahaha..

Mek sik madah sapa-sapa la..tok just pakei kita kelaka jak dalam tok..suk suk bah...kei kita mukak kedei kopi tengahari tok..dah la mek tenagh boring tok ..dari tadik di opis nangga movie jak jak..tapi best juak koh mun sikda banyak gilak keja..skali skala bah..

Berbalit dengan kisah urang laki poret tek..mun kitak urang apa slalu kitak urang polah ngan urang kedak ya? Perlu sik nyumbat mulutnya dengan kayin burok?..Perlu sik nyembur mukanya ngan aik liur meloweh-loweh..aihh pa jakla bahasa mek tok....perlu sik nikam ke sungai alu kenak makan boyak?..perlu sik nyuruhnya nikah ngan seripah gila..aihh oo tedah ..idup gik sik seripah gila oo..kenal sik kitak urang ngan nyakah oo??..haha

k lah dah gik..kelak nyambung gik..ilek lok ..lapa perhut..


14 comments:

fLoRanCe said...
March 15, 2010 at 1:40 PM

hehehehe..boring duhalnya....sempat juak ngga movie..
aih eh mun mek nemu laki poret nang mek padat mulutnya pake bledar tayar..hahahaha...

mizara said...
March 15, 2010 at 1:42 PM

flo- aok eh nang bagus padak k bledar tayar oo sak mulut alu bisak ..sikpat poret lagik oo hahaha

Beautiful Stranger said...
March 15, 2010 at 1:58 PM

ada kolik laki mek dolok..masa baruk mek masok keja..nya menampakkan poret even kmk x kenal nya..plg skt ati..mek dlm pantri..ada mak call and we talk in melanau..nya tek msok pantri..kuang kuit dpn mek. sik tentu upa..kejap ke singki, kejap ke rak makanan..mek polah sik layan..kaka jak mek..sbb mek fikir mgkn nya xfaham melano..

ujung2 tek..abis kaka dgn mak..nya msk pantri gik..madah mcm tok..

"kmk bkn mok curik2 dgr la..kmk faham ckit apa dipadah ktk tdk..jgn ktk marah la.."

mek marah nya puas2..pembulak x curik2 dgr..mun sik..ikut adat..tga org kaka..get out la dari sia..tok sik..!! fhm sik?

byk gik kesah poret tok..geram mek eh..

mizara said...
March 15, 2010 at 2:04 PM

BS- kamek nang geram juak ngan urang kaki poret..pahal juak nak ambik tauk pasal urang lain..unless la tuan punya badan nak madah dirik pun..urang kedak ya sikda keja lain kali..maybe juak daknya rasa sumthing missing mun sik nak gago pasal idup urang kali..

betol la padah kitak ya..mun dh tauk ada urg kaka..kuar la dr sia..nang juak nak curi nengar..haihh ehh..

Amirah Rashid said...
March 15, 2010 at 2:12 PM

err, xbrp fhm la
hee
poret tu ape? xD

Felicia F. Ramzi said...
March 15, 2010 at 4:20 PM

ada nemu kaki poret tapi, hmm jarang.. pondan ada la gia nak oh..

he11me said...
March 15, 2010 at 4:39 PM

mungkin urang laki ya suka dgn kitak brg kali...emm..

sik sesuai langsung..

Faizal n Fashitah said...
March 15, 2010 at 5:04 PM

Mena kata kitak..salunya onglaki nok kaki poret ya memang keporetannya melebihi tahap ompuan aihh. Mek penah nemu onglaki kedak tok. Sekejap jak mek bekawan ngannya. Neypat bekawan ngan urang kedak tok eh.
andainya mek diberik pluang laa.. ingin skali mek nak makuk lidah dan bibey sidak rah dindin ruang tamu ehek. Da juak k jadi hiasan dindin ba hoh ehek XD

*Seripah gila lamak dah ninggal koh (RIP in 2004). Innalillah..

mizara said...
March 15, 2010 at 5:11 PM

AMIRAH- poret tu ..mulut tempayan..bizy full the body n the mouth haha..

FELICIA- kelak2 ada ktk akan nemu urang laki yang bukan pondan nak poret..mun ada eh..pakukkan lidah nya macam nak dipadah oleh bang odio ya..nang best mun polah kedak ya haha

HELME-sik juak semestinya suka mie..nya nang jenis org kaki poret..

F&F- menar kata kitak ya koh..mek bukan takat nak makuk lidahnya..tapi nak dikerat mek kakya gorengkan kei berik makan ngan pusak haha..aihh seripah dah ninggal kah..innalillah..

she_mah said...
March 15, 2010 at 8:51 PM

mun org laki poret nang lebih truk gik dari pompuan koh.terutama lelaki lmbut..emm sori la ah..bkn nak nganok,tp nang kenyataan.

repoter tukar kpd PORETER...ngam la ya..hehe

mizara said...
March 15, 2010 at 9:47 PM

she mah- wahaha..aihh kali juak perkataan poret ya dari word repoter nak oo..

Kal Jis said...
March 15, 2010 at 10:12 PM

baruk tadik da olaki poret moret rah opis kmk.. dah lamak dah sidak duak ekok ya.. asal brtemu jak tiba2 sora alu slow, poretlah ya.. kekekeke..

mizara said...
March 15, 2010 at 11:43 PM

Kal Jis-mun dh slow ya..nanggggggggggg stat la ya poret..alu la berbisit2 nak..sapa kah olaki ya oo..:)..bukan kitak nak??

deus X machina said...
March 16, 2010 at 2:48 PM

sumpah sik paham!!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.