DIET?? maybe ini pilihannya...

Jika anda rasa berat badan anda dah mula naik dan badan dah terbentuk kemontokannya disebabkan oleh sumbangan makanan-makanan yang lazat ,enak dan sedap belaka yang mana majoriti nya telah menyumbangkan lemak-lemak tepu, so i guess better anda mulakan pelan untuk pemilihan makanan yang sesuai bagi mengurangkan lemak-lemak dari terus terbina pada badan anda yang cantik pada asalnya itu..hehe..yelah mana taknya hampir semua penghuni fast food ada dalam badan..KFC la,Mc D la, Pizza la, Spaghettila, Nasik Lemak la, Udang Masak Lemak Cili Padi la..apa-apa jela...dahla tak bersenam bagai, metabolisme pon ala-ala tak tinggi..makan pulak macam tak ingat dunia..huhu..mana  tak body pon bersemangat naik naik..

Nak nasihatkan orang konon, padahal berat saya pon dah naik nih. Beberapa bulan lepas dalam 46kg , sekarang dah naik 52kg dengan 161cm tinggi. Memang takleh jadi macam ni...Takleh menjadi!!..Saya tak suka nak berdiet sebenarnya. Saya suka makan. Makan..makan..dan makan..Saya cuma tak makan kalau saya rasa saya kenyang dan kalau makanan tak menepati selera saya. Time tu jela saya tak makan. Tapi selain daripada tu , saya akan terus makan dan makan. Daripada saya berdiet dengan berlapar better saya pilih makanan yang sesuai untuk mengurangkan lemak di badan ye tak ?hehe..Lagi satu kalau nak berdiet betol-betol better consult and get opinion dari doktor or dietician dulu ye.Karang tak pasal-pasal mengundang penyakit pulak..pengsan la, anemia la ape la...

As i said before, saya suka makan dan tak suka berdiet, maybe makanan ni pon sesuai untuk anda yang kuat makan tapi nak kurangkan lemak dari makanan yang lazat bergoreng. Jangan lupa bersenam juga ye..pehhhhh..cehhh..

HAAAA....ini la makanan yang kurang lemak dan banyak fiber..sesuai untuk anda yang sedang berdiet ..pilihan terhebat pehhhh..
-OAT ITALIAN BMT-
with turkey breast,ada banyak sayur kat dalam sandwich ni...

-OREGANO ITALIAN BMT-

sedapp nih..makan satu sandwich pon dah kenyang..
tapi PAK ARAB makan sampai 3 bungkus baru kenyang..kuat betol dorang makan..

ni la location outlet SUBWAY sandwiches..
ada banyak lagi pilihan yang sedap-sedap kat situ ..
kalau anda tekak MELAYU TOLEN..takleh kalau tak makan nasik langsung maybe anda tak suka kot makan kat sini..tapi why not trykan..

p/s- takleh makan hari-hari kat sini pasti sengkek dan pokai dalam masa seminggu..huhu



15 comments:

fLoRanCe said...
March 8, 2010 at 11:22 AM

heheheheheh........nyaman ehhh!!!!
mun ari2 mkn tok xjuak pat diet..heheheh..
bgs ktk mkn garden salad...nya sure diet pun...;p

mizara said...
March 8, 2010 at 11:28 AM

flo- aok garden salad pun nyaman eh..makan sayor ajak ari ari ..rumput rampai kompom seminggu berat turun hehe

JOBS-VIEW said...
March 8, 2010 at 11:44 AM

best ke sandwich subway?

mizara said...
March 8, 2010 at 11:45 AM

JOB-VIEW- sedappp bangat huhuhu..

makdara terdiva said...
March 8, 2010 at 11:47 AM

diet oh diet..
bile balik kg, terus diet ke laut..huhuhu..

mizara said...
March 8, 2010 at 11:50 AM

makdara terdiva- huhu..kalau kt kg kompom la payah nak berdiet eh..makanan pon sedap2 je kan..hehe

Faizal n Fashitah said...
March 8, 2010 at 12:19 PM

Wohh...Subway ya laaa menggemokkan. Mun memena laa mok diet, senang jak. Masa bekpes, makan nok simple2 jak cthnya: roti inti samboi (nyam nyam..), tghari bleh la kita makan heavy skit cthnya: roti inti ikor trubok (nyam nyam..)

Hajib said...
March 8, 2010 at 12:20 PM

ktk salu juak crita pasal makanan.. ne ndak berat pun naet juak.. tangga ktk maria tengku sabri... masa nya start mengacara jln2 cari makan dolok, ne ada nya kedempol gilak... now, tangga apa jadi ngan nya bila asyik klaka pasal makanan... hehehe...

mizara said...
March 8, 2010 at 12:25 PM

odio-aihh lak mek coba resipi kitak ya..mun sik turun juak berat mek siap kitak..

Hajib- maria ya nang kedemppol gilak..hahhaa..mek sik la gedempol kedak ya gilak hahaha..bah bah ..boh jak crita pasal makan lagik eh kelak ada jadi kedak maria ya ..

TK said...
March 8, 2010 at 3:45 PM

I pun suka makan! These 2 days 2 org kwn tegur i smakin gmuk but i don care! BTW I suka roti subway tu!!I pun boley mkn cam pak arab tu..hehe

Beautiful Stranger said...
March 8, 2010 at 5:06 PM

wow! i adore you punya berat! minta 5 kg boleh? hehehe..tinggi juak ktk tok..hehehe my ideal weight will be 50++ kg..waaaaaaaaaaaaaaaa........gney tok..tetap kurus!!

ElyaElmo said...
March 8, 2010 at 5:17 PM

alaaaa....rindu nye nk makannn subway...last week br jee lalu dekat depan subway..harumamnya btol2 menusukkk kalbuuu tol....

Amirah Rashid said...
March 8, 2010 at 11:43 PM

subway outlet depan rumah je
i mean rmh i dpn JJ AU2 Setiawangsa
hehe :D
tp klau nk mkn hari2, habis la duit :D

f.i.e.z.a said...
March 9, 2010 at 12:01 AM

mek lom penah gik encerik subway tedah.
tetiba rasa mok g kl kinek haha

fanadz said...
March 9, 2010 at 1:25 PM

u 161cm dgn berat 52kg?aiyo..takdelah gemok sgt tuh..tak pon u ni tinggi tapi rangka kecik?sbb tu u rase u nmpk gemok?huhu.i pon tggi mcm u jgk..160cm..tapi berat ideal i..55kg..org tggi mcm kita ni takleh lebih 60kg..mmg gemoklah camtu.hehe.

btw,sgt suka sandwich subway~~sedap~~kalo i makan cni i akan mintak roti dia half aje..besar sgt if amek 1 roti tuh.hehe.

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.