Dah lepas kempunan :Kuching Sarawak PART 2

Ingat Kuching ingat juak la dengan SUGAR BUN. As far as i am concerned kat KL takda fast food ni. Sugar Bun adalah local fastfood chain yang hanya terdapat di Sarawak sahaja. Dulu pernah ada outlet Sugar Bun di KL tapi sekarang dah takda. Dunno why la. The food not bad la jika dibanding dengan fast food such as KFC or AYAMAS. Besides KFC , Mc D or Pizzahut ..Sugar Bun adalah salah satu tempat yang famous for local people in Sarawak untuk makan-makan. Harga standard la macam fast food lain jugak. Sebenarnya dah lama juga saya tak makan kat Sugar Bun ..so kali ni balik Kuching memang saya gigihkan juga nak pergi sebabnya saya dah kempunan teringin sangat nak makan benda nih.....
FISH BURGER aka FISH FILLET BURGER. Makanan kegemaran saya since zaman sekolah lagi. Sanggup pergi Sugar Bun tetiap hari semata-mata nak beli Fish Burger. Frankly , dulu lagi sedap sangat ..now rasa dah kurang sikitt..pa kenak kah ??
 Walaupun rasanya tak seperti dahulu..tetapi still sedap jugak.. ilang kempunan saya ni. NYAMAN NYAMAN...kenakla sikda bukak di KL tok ..mun ada tek kompom tiap-tiap minggu ada ngesor muka disia. Sugar Bun ada sos special sendiri ..sos yang ada campur dengan kacang. Tapi time saya datang kat Sugar Bun di The Spring Kuching takda la pulak jumpa sos tuh..pe rass pe rass..!!!..my sis said the sauce only available dekat Sugar Bun Parkson...aih lupak indah nama shooping mall tepi waterfront ya tek..apa hoo...??
SUGAR BUN di The Spring Mall

THE SPRING SHOPPING MALL


perhut dh berkerhok haruslah carik key makan disitok...alu la berekot pergi ngagak food court..
alulah makan mee kolok..
mee kolok..sedap uhhh tapi lagi sedap mee kolok dekat gerai biasa..
mee ni special made ..di gaul dgn minyak bawang putih ..patut ada sambal mee sendiri..tapi yang dekat Spring ni sambal tak best..mee sedap tapi sup n sambal tak sedap

dah kenyang makan benda berat..me n my sisters jalan-jalan dulu biar makanan semua dah turun ke perut dengan aman damai..then we go to this tiny outlet yang jual snow ice...ala-ala ice cream..ni pon local franchise from Sarawak...outlet ni namanya iGlool.
2 ekor patung penguin represent logo tok outlet ni..so cute..

pilihan-pilihan snow ice for customers
ni yang saya makan..sedapp..sejukk..dingin SEPERTI berada dalam IGLO..
tak manis sangat ..ais tak mudah hancur..tekstur sungguh ringan sekali..
this one taste better dari green tea ..yummy
satu mangkuk kecil rm2.00
ni pon sedappp..melting melting dalam mulut..sejukkk..
must try kalo datang di The Spring yea..

bersambung...

19 comments:

deus X machina said...
February 25, 2010 at 5:47 PM

main sambung2 skang ek

erolnukman said...
February 25, 2010 at 6:31 PM

wohoo...paling suka fish burger mun g SB..tambah gik ng chocklat shake..fuhhh!!!

Hajib said...
February 25, 2010 at 6:34 PM

waaaaa... fish burger ya my fav juak.. i like!!! nak makan sugabun la kua pastok. huhuhu... btw... selamat menyambut maulidur Rasul...

gO mi NaM said...
February 25, 2010 at 6:41 PM

wow..nampak gile sdp..saya suka

dukunlintah plk said...
February 25, 2010 at 8:45 PM

u.. make me hungry!! :0

nand nasyari said...
February 25, 2010 at 9:08 PM

mkn je keje dye ek..haip2 :P

Faizal n Fashitah said...
February 25, 2010 at 9:21 PM

Aaaa...kitak patut cerik Cornflakes with aek asam nya.. nyaman aieeee!! :O

f.loren said...
February 25, 2010 at 10:54 PM

aih aihhhhhhhhhhhh fish burger sugebannn nyemsss!!!!! adeh ehh hmm meliorr... manok sugeban pun boleh tahan bah. hehhhhhh nangg!

Mr. Shcomey™ said...
February 26, 2010 at 5:27 AM

wah..tak larat nak tahan air liur. tengok pon da nampak sedap! cis

Shafie said...
February 26, 2010 at 9:56 AM

sdpnyee...
mcm2 ade tu ha.
the spring antara tmpt best kt sane kn.
bila nk bwk sy jln ctu.hik3 :P

Eyriqazz said...
February 26, 2010 at 12:53 PM

sedap2nya makanan itu...aku jealous sehhh

rin~eirie de' sEcond said...
February 26, 2010 at 3:57 PM

sesunguhya blog ini mengundang rasa laparrr...hehe..
bnyak eh makanan...

she_mah said...
February 27, 2010 at 12:47 AM

arhhhh iglool...leleh aik liur tgk! lamak dh sik makan eskem ya

fLoRanCe said...
February 27, 2010 at 9:42 AM

wahhh..nyaman hooo...
ponek2..hehehehhe...
lak blt kuch mok mkn juak..
eee..apa hoo nama soping complex dpn w/fornt ya..hahaha...mek itok pikir...riverside kah??!!!hehehhe..

mizara said...
February 28, 2010 at 1:26 AM

tq tq semua..sesungguhnya makanan adalah rezeki..if lapar jomla makan

JAI said...
March 3, 2010 at 5:00 PM

yarabii..rindu dengan sugarbun,segala mee kolok..dah lamak sik singgah kuching ehh...

TK said...
March 4, 2010 at 4:31 PM

I tak pnah pegi sarawak dear. Makan laksa sarawak selalu. Nampak happening je shopping complex tu and food kat sana pun happening ye!

mizara said...
March 5, 2010 at 11:17 AM

Jai- kitak di siney?

TK- nanti pegi la holiday kat sana yea..hehe

leenz85 said...
December 10, 2012 at 4:03 PM

alaaa..nape xperasan blog u??kalau x mesti byk tmpat blh pegi masa kt kuching ritu..hehe..niway..i'm new..do follow me back guys..

http://herdiaryoflife.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.