Sekali lagi ke Chinese Muslim Corner..wallah...

YEE MEE KUNGU
banyak-banyak mee, yee mee adalah feveret saya,tak kiralah masak jenis apa ..semua yee mee saya ngap je..
sampaikan minah amik order kat kedai ni cakap kat saya.."haa yee mee jela yang awak tau makan eh.." 

tokey kedai ni memang bukan Hj Bakhil , saya tak tau sapa nama dia ...tengok jela yee mee tu..satu pinggan besar membuak-buak sampai meleleh kuah dari pinggan..satu pinggan boleh makan 2 orang..
ini antara yee mee yang sedap saya pernah makan..nak try ?? mari mari mari..

NASI GORENG SEAFOOD
sapa yang giler pedas boleh cuba menu ni..boleh dikatakan dalam nasik ni ada 20 bijik cili padi yang dipotong kecil-kecil..huhu...mana tak orang yang makannya berpeluh sakan..

SAYUR KAILAN IKAN MASIN
ni makan kat gerai lain ye..bukan kat Chinese Muslim Corner tu..saya panggil gerai tu.."Gerai Brother"..
semua tukang masaknya adalah guys..

TOMYAM AYAM
sedap nih..seriusss sedap..lagi sedap dari restoran vicchuda..

ini lah dia pilihan menu pada hari itu..tak ingat hari apa..
ada sayur kailan ikan masin,tomyam ayam , telur dadar dan nasik putih serta air teh O panas..
murah murah je..tak sampai pon rm15.00 untuk semua lauk nih..
banyak kan saya makan??? say NO to Diet wahahaa...


11 comments:

Hajib said...
February 12, 2010 at 11:19 AM

kamu memang bongan... makan ya nang ikut nafsu makan lelaki... kekeke..

mizara said...
February 12, 2010 at 12:32 PM

hajib- biasalah..dh perut lapa sik duli gik..

Beautiful Stranger said...
February 12, 2010 at 12:53 PM

tang nyaman jak mee melimpah ruah ya eh...

TK said...
February 12, 2010 at 12:53 PM

Banyaknya awak makan..tapi tak gemuk pun kan? I suka gak yee mee..actually xde bende yg x suka. Thai food pun mmg my favourite..

mizara said...
February 12, 2010 at 1:59 PM

beautiful stranger- nang jak nyaman mee ya koh..banyak gik ya..habis setapak mek makan..nang bongan lah..

TK-hehehe..boleh tahan banyak gak la sy makan..gemuk?? belum lagi nih ..

tujuhhariseminggu said...
February 12, 2010 at 3:25 PM

mak aih...meleleh2 kuah kung fu nyer... :p

joynstar said...
February 12, 2010 at 7:30 PM

yes say no to DIET!!!

enough famine going on, we need less malnourished well provided nation citizen, apa kah kerepak aku tok.

mizara said...
February 12, 2010 at 9:09 PM

ally-haa tau takpe mmg leleh2 je..

joynstar- mek tauk kitak lapa bah..embak ilek ilek..boh sengaut gia lalu nak ngerepak haha..

fLoRanCe said...
February 12, 2010 at 10:54 PM

coba ktk cr kedey mkn ada crispy mee...adoh2...kmk bercr d kl tok xjmpa..mek teringin mok mkn ya..huuhuhu.........;p

ijan said...
February 13, 2010 at 12:26 AM

Adus... semua pon buat meleleh air liur sajaaaa.....

yuzuyu said...
February 19, 2010 at 5:01 PM

adusss..kak,leh tak satu hari nnt,sblm saya deliver, akak bawak sy g mkn yee mee ni dengan kopitiam yg ade masak lemak tempoyak tu?
akak dah buatkan mak buyong ini mengidam....waaaa...

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.