Saya..Dia..Kami tak puas hati...tak puas hatiiiiiiii...


image source:www.canstockphoto.com

TAK PUAS HATI APA LAGI NI??..ADA JE BENDA YANG KORANG NI TAK PUAS HATI KAN?...

eh eh...well NORMAL apee..perempuan biasala..kami ni memang banyak je benda yang buat kami tak puas hati huhu...betol kan my gurlfren-gurlfren semua???

cuma lelaki je kurang nak paham, tak paham atau buat-buat tak paham..dan malas nak layan..err tak semua kot yang macam tu ..

Perempuan ni kadang-kadang payah nak diduga..unexpected..nampak je puashati tapi sebenarnya takbegitu..bukan apa kalau korang lelaki nak tahu, perempuan ni payah nak bagi tahu something straight to the point, kadang-kadang kami ni lebih suka merry go round the bush, tunjuk protes samada dari perlakuan, expressi muka dan segala pergerakan badan ..itupun lelaki tak paham-paham lagi..maka jangan salahkan pihak perempuan ye sebab lelaki pon jarang nak bertanya contohnya pasal apa muka masam hari ni, kenapa awak diam je, or awak suka tak kalau saya beli motor baru or awak setuju tak saya kawen lagi satu huhu??..sekali lagi nak tegaskan bukan semua lelaki ye ..

Bila kami tak puas hati ? bila ..bila?..
-bila nak ajak kuar dating berdua tapi yang lelakinya tetiba kata ada appointment dengan geng-geng pulak
-bila masa penting seperti birthday ke, anniversary ke, lelaki tak ingat langsung pon padahal si perempuan ni dah berangan-angan bagai nak rak menunggu surprise!!!..
-bila si lelaki pergi outstation, tak reti-reti nak telepon tanya khabar...
-bila janji nak beli sesuatu kat si perempuan tapi sampai dah beranak 3 pon tak beli-beli lagi padahal beli barang  untuk hobi dia boleh je..
-bila si lelaki buat tak paham je kalau si bini nak bermanja-manja..tengok bola lagi best huhu..
-bila si lelaki asik je ber"sms" , bila si perempuan tanya..si lelaki pulak jawab "takda apa-apa"..
-bila si perempuan nak ajak kuar shopping, mula la bagi seribu alasan sebab malas nak ikut ..
-bila lelaki ada hati nak kahwin lagi satu tapi emm paham-paham jela ye..hik hik..

itu baru sikit je..yang lain-lain hanya anda je tau ye..hehehe..

perkara ni biasa ..even lelaki pon banyak jugak benda yang korang tak puas hati kan?..so samala jugak dengan kami ni..tapi bila time perempuan tak puas hati ,lelaki kadang-kadang tak paham..emm takpelah bak kata satu buku ni "WOMEN FROM VENUS MEN FROM MARS"...hakikatnya between men and women ada banyak perbezaan yang kadangkala kita pun takkan paham sampai bila-bila.



7 comments:

Hajib said...
February 4, 2010 at 6:42 PM

kmk sentiasa belajar tentang pompuan. pompuan bagi kmk nang complicated. sik tauk la apa masalah nya, kmk ka, pompuan ka yg susah difahami... compromise jak lah dlm hubungan. benda simple tp sebenarnya susah nak di amalkan...

Amirah Rashid said...
February 4, 2010 at 7:37 PM

tu la.
laki dgn perempuan ni mmg susah nk sekepala
ade je bnde yg nk digaduhkan
tp, kalau dpt partner yg mmg Mr. Right la katekan,
mmg heaven gila la
hehe :D
*bila la nk dpt mr. right ni? :P

deusXmachina® said...
February 5, 2010 at 12:07 AM

luahan yang sangat menarik dan menyentap perasaan (sikit je sentap erk888)
tapi betul kta buku tu, antara lelaki n wanita banyak perbezaan yg kita takkan paham
kalau tiada perbezaan pun susah gak kan.......

INDRA QIRANA said...
February 5, 2010 at 6:10 AM

memang diakui lelaki kebayakan nyer agak mereng apa yang disebut tadi memang sifat semula jadi lelaki, tapi jangan la kecewa
lelaki jugak boleh dibentuk....

kalau pompuan tu lembut lelaki pun bleh cair gak

fLoRanCe said...
February 5, 2010 at 9:37 AM

wahhh...i like diz entry..weee~~!!! suma ktk pdh ya betol...laki tok nang..p x suma la nk...haih~~!!

he11me said...
February 5, 2010 at 9:43 AM

kalau semua sama, takde beza langsung, tak rasa boring ke? hehehe...

belajar memahami, give n take, win2situaton, respect each other, give some space...InsyaAllah ok..

nand nasyari said...
February 5, 2010 at 1:20 PM

bile dye janji nk tmn pastu cancel last minit sbb malas...
boleh x nk mrh..??? @_@

-_-

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.