Rayuan kepada yang berkenaan..

Balik dari kerja tengok-tengok notis ni dah terpampang dekat dinding..aikk

Ni nak merayu kat siapa ni? Saya ke??

Bila masa pulak saya buat kerja kacau mengacau orang nih..??

Setakat ni tak pernah lagi saya jadi penyekodeng tegar .Apatah lagi nak masuk kat rumah orang ..haihhh sikda paedah eh..SAYA BUKAN PERAMPOK ..

Kesian alahai.. sampai merayu-rayu buat notis macam ini...mesti dia ni dah bengang agaknya ..

Kesian MAMAT BANGLA ni..dia duduk sefamili dengan bini dan sorang anak kecik..baru je pindah

Tapi saya jarang nampak dorang ,terserempak sekali sekala tu ada juga..

Dia siap tampal notis rayuan kat depan dinding rumah tu..

Nampak tingkap rumah dia dah kene pecah, nasib baik ada grill..

Mungkin ada para penceroboh masuk dalam rumah dia ni nak mencuri kot..sebab tu la dia terpaksa buat macam tu..

Nak harapkan pihak security ,pak guard ,abang guard ni payah juga sebab bukannya dorang boleh observe 24 hours straight..so i guess terpaksala si mamat bangla ni buat macam tu..

Risau juga saya dibuatnya sebab sekarang ni dah banyak kes-kes pecah rumah ni ..tup tup balik rumah semua benda dah takda..eiii..

Bahaya perampok-perampok sekarang ..pasang mangga besar gedabak macam gajah pon dorang leh bukak guna asid ..macam-macam hal..

So apa yang patut dibuat eh? Nak kene tampal notis rayuan macam tu jugak ke??err..kot-kot mereka yang berhati busuk ada niat nak mencuri bagai tu tiba-tiba cancel terus nak buat kerja-kerja tak bermoral tu..

Agak-agak kalau buat notis macam ni , terbantut tak dorang nak teruskan kerja-kerja jahat tu??

"Wahai korang yang ada plan cantik nak masuk rumah aku...
ohh ohh pliss pliss tolong jangan masuk dalam rumah..lepak kat luar je takpa..kat dalam rumah ,aku ada bela hantu nanti siapla korang kena sampuk ..aku tak tanggung nih....
kalau korang nak masuk jugak..ohh ohh pliss pliss jangan curi laptop aku ..karang aku tak boleh nak update blog..barang lain korang nak ambik takpa..lagipon aku bukan ada banyak harta benda pon..nak ambik tu berpada-pada la sikit jangan rembat semua oii...
last sekali nanti korang mati jangan menyesal dalam kubur eh..siapla korang kene azab dan seksaan yang berbaloi-baloi ye..
ohh plis plis plis tolong jangan curi..."

p/s:tolong abaikan tatabahasa mamat bangla tu..kesian dia..




16 comments:

Shafie said...
February 3, 2010 at 3:00 PM

yeh..skg mmg mcm manusia ade.
perampok pon kadang sanggup wtpe sje.
even bunuh, n perkara sewaktu dgnye.

baik perempuan, laki pon tak senang duduk. cuma perempuan tu lebih jg2.
sbb yg merompak rasanye xde lg pompuan kn.hehe.(malu2)

tp tkt gak lg letak notis.
lg diorg berminat.

TK said...
February 3, 2010 at 3:28 PM

Siannya bangla tu, siap merayu gitu..

Your notis memang cute..My husband penah tulis notis kat pencil colour anak I harap2 takde org curi coz slalu dah kena curi. He wrote tuhan melihat apa yg anda buat n blah..blah. Ingatkan berkesan coz anak i sek agama, tapi malangnya hari tu jugak color tu hilang..tapi tu situasi budak skola lahkan..

mizara said...
February 3, 2010 at 3:29 PM

Shafie-a ah dunia sekrang ni ramai orang gila..otak penjenayah eii..

einaz- hehe..apa yang cute? notis ke, mamat bangla ke, perampok ke..or saya ? hua hua hua...tq tq einaz leave ur comment here..:)

mizara said...
February 3, 2010 at 3:32 PM

TK - a ah kalau budak2 sekolah takpe la jugak sebab dorang ni suka main rembat je..kdg kdg tu main letak je mana-mana tu yang slalu gak hilang barang..hehe..

Jobs-View said...
February 3, 2010 at 4:57 PM

pedoman utk diri supaya berhati2 selalu..

Felicia F. Ramzi said...
February 3, 2010 at 7:34 PM

eheh..
mun ktk ngkah ya nak, kompom perampok alu tangkap leleh kejap..alu berlagu plis plis plis ya..alu stalking ktk mok nangga tuan punya rumah..kak ya ngorat..
jaga ktk!

tujuhhariseminggu said...
February 3, 2010 at 9:19 PM

pliss pliss plisss tu kena baca ikut nada lagu aliff satar tu ke??? :p

deusXmachina® said...
February 3, 2010 at 9:53 PM

plis plis plis kamu jangan curi....

Sesumpah said...
February 4, 2010 at 3:45 AM

wahaaa amaran keras nih


:D

Hajib said...
February 4, 2010 at 5:33 AM

boleg coba try gantong amaran camtok... hehehe... boleh juak coba gantong tangkal besar2 rah dpn pintu... sak sidak cuak nangga.. hehehe...

nand nasyari said...
February 4, 2010 at 8:30 AM

dear, hati2 plz..!!!!

f.i.e.z.a said...
February 4, 2010 at 8:50 AM

hehe otedah nya tpaksa molah notis camya.
umah mek penah juak kenak pecah org lok p nya amik dvd player jak.
ish takut oh!
take care diam cnun eh.hehe

fLoRanCe said...
February 4, 2010 at 11:19 AM

aih...lucu ada juak...hohoho...tedah jak la bangla ya... mok ati2 ktk sia..ne tauk melelat mok merompak umah ktk gk...huhuhuhuhu............

Amirah Rashid said...
February 4, 2010 at 12:37 PM

haha. jgn la bgtau dye ade laptop dl rmh tu
nnti lg dye masuk
hah
ape kate, letak air teh dgn biskut meri dkt luar tu
jemput dye minum skali
haha
msti tros cancel :D

Anonymous said...
November 18, 2012 at 3:55 AM

Sesungguhnya ALLAH tidak menzalimi manusia (hamba-Nya) walaupun sebesar zarah..

TETAPI manusia (hamba-Nya) yang menzalimi diri mereka sendiri..

Sekadar ingatan (UMUM) utk kita semua....

--------

Macam-macam perkataan manusia..

Dengan kedaifan & kelemahan kita yang tersendiri...

Dalam keadaan umat yang kelam kabut ini..

Kita TIDAK TAHU siapa yang benar dan siapa yang salah...

Kita TIDAK PASTI siapa yang benar dan siapa yang salah...

Sama-sama kita memohon pertolongan & petunjuk kepada ALLAH


Terjemahan surah Al-Ikhlas:
[1] Katakanlah (wahai Muhammad): "(Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa;
[2] "Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat;
[3] "Ia tiada beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan;
[4] "Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya".

Sekadar ingatan (UMUM) sekali lagi utk kita semua....

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.