Jumpa juga saya kamu akhirnya...nyet nyett...AYAM PENYET

RESTORAN AYAM PENYET...

antara beberapa tempat yang ada AYAM PENYET..




various choice of drinks

EMPAL PENYET..@DAGING PENYET...dagingnya lembut dan sedap ..rempah cukup..

AYAM PENYET..dihidang bersama sambal belacan, tempe, tauhu goreng, dan ulam..

rasa ayam boleh tahan sedap jugak..lembut isinya..i guess ayam penyet di Kuching lagi sedap-sedap belaka kot..

apple pudding jus..

murah rezeki saya semalam..kenyang erkk..bukan erk888 ye..alhamdullilah terimakasih kepada kawan yang telah sudi membelanja saya..

kalau anda nak makan kat tempat ni...boleh la di rekemenkan..harga boleh tahan jugak ala-ala restoran franchise macam KFC or McD..dari asik makan junkfood apa kata anda try pergi ke tempat ni pulak..hehe..




12 comments:

Hajib said...
February 7, 2010 at 12:52 PM

waa... sodap nya... camne asa sambal nya? nyaman sik? mun rah miri byk lelapan... lelapan ayam, lelapan empal, lelapan bawal, lelapan kelik, lelapan gajah... byk lah.. lebih kurang juak ayam penyet.. dan sodap2...

The Fleece Master said...
February 7, 2010 at 1:43 PM

lelapan miri is not bad! nyaman & pedas gilababas. but two thumbs up!

TK said...
February 7, 2010 at 1:49 PM

Alamak terliurnya. Saya memang suka resepi ayam dari Jawa Timur ni..Yg biasa saya try memang enak..banget!

joynstar said...
February 7, 2010 at 3:04 PM

nasi lele penyet ya mun di miri tok kali nasi lalapan nak? ada choice ayam, ikan duey, keli, tongkol...meliur eh...tapi kan, yang penting sambal nya mesti nyaman. sodap weh!

joynstar said...
February 7, 2010 at 3:05 PM

ok mun datang miri tok mok makan lalapan haruslah di restoran MUARA. sik terlawan tempat lain, sambal nya menjilat tapak.

Amirah Rashid said...
February 7, 2010 at 9:45 PM

whoaaa
xsgke pulak harga dye affordable
selalu jgk pergi wangsa walk mall
and selalu jgk lalu sblh kdai tu
tp xprnh nk msuk pn
hee.
igtkn mhl :D
pergghhhh
air tu meliurkan :P

nawal said...
February 7, 2010 at 10:04 PM

giler sedap mikanan itu!
heheh ;)

first tym dicni.. suke sama itu header..
beuty is subjective..

he11me said...
February 8, 2010 at 9:23 AM

finally...jumpa gak..
tapi the best masih ayam penyet kat gerai sate cekur satok

nand nasyari said...
February 8, 2010 at 2:01 PM

kakak i ske ouh ayam penyet..hehehe :P

mizara said...
February 8, 2010 at 2:05 PM

Hajib- sambalnya pedas tapi sik berapa nyaman..

Fleece-even penyet kat kuching pun kmk lom merasa..

TK-ayam penyet ni mmg sedap..cuma sambal nya tak berapa sedap

Joynstar- Miri pun kmk sik pernah pegi haha..paduhal lelapan ya sama dgn penyet ..

deus- kalo nak lanje saya..boleh sgt..

amirah- a ah cuba la makan kat situ..

nawal- tq..dtg lagi sini ye..:)

he11me- yalah ..last nemu juak..

mizara said...
February 8, 2010 at 2:09 PM

nand- ramai yang ske ayam penyet ni..mmg sedap ayam nyer..tgk tmpt gak la

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.