Bila kamu datang Malaysia?






Kompius-kompius dengan pertanyaan ,"bila kamu datang Malaysia?", ade lagi pertanyaan pelik-pelik yang ala-ala fail sejarah dan geografi ni..huhuh...statement macam ni pon ade.."kat Malaysia ni banyak jalan raya senang nak balik kampung ..takyah naik kapal terbang..bla bla bla..kat Sarawak susah sebab kalo nak datang Malaysia kene jugak naik kapal terbang " hohohohoHORLICK!!!!!!!.
Saya plak yang kompius memikirkan persoalan macam ni..tetiba je nak cakap .." heheh kamu ni KOMPOM gagal subjek Sejarah yeayeahhh." nak cakap mcm tuh directly tak sampai hati la pulak..so buat buat senyum kambing jela.
Saya nak tanya nih..SIAPA LAGI YANG TAK SEDAR DAN TAK TAHU SAMPAI SEKARANG , SARAWAK ADALAH SALAH SATU NEGERI DALAM MALAYSIA? Jawab jawab...
Mustahil kalau generasi baru ni tak tahu. Tak mustahil jugak kalau ada antara generasi lama yang tak tahu yer..Untuk info kalian ..., Sarawak menyertai Malaysia pada 16 September 1963. Dengan kemasukkannya ke Malaysia ia telah menjadi sebuah negara merdeka dalam Persekutuan Malaysia ..MAK AII macam penulisan Sejarah la pulak!!
But anyway, if lain kali ada orang tanya saya "bila kamu datang Malaysia?" saya nak jawab macamni.."Hari -hari saya duduk kat Malaysia tak pernah lagi pergi dari sini eh.." 


Ooo pliss pliss pliss kamu jangan nakal..ku pergi sebentar ooowoo..oo pellllisss arrr asik je tergiang-ngiang kat telinga  lagu ni...damn it!! i don't like...





8 comments:

ASaDa RyutaRo said...
January 14, 2010 at 6:18 PM

ahh.. adik manis.. bila sampai malaysia? pehh!!

kadang2 ada gak diorang tya.. bila sampai malaya? *rsanya klu malaya ok lg.. kan? hehe :)

mizara said...
January 14, 2010 at 10:27 PM

Asada- mun daknya madah urg malaya ok la skit ..tapi kenak sik mok madah terus :bila kamu sampai KL oo..sik nangga tv kali dak tok huhuh..

SaLly @ keeko @ flo said...
January 15, 2010 at 11:56 AM

hahahha...aih eh pnde glak jak org tnyk soalan ya...

>>at last..dpt juak komen kt post ktk..hehehe...ria xpat...

mizara said...
January 15, 2010 at 12:30 PM

yahuuuu dah boleh komen..!!

nand nasyari said...
January 15, 2010 at 1:57 PM

hahaha...sbr ouh... lenkali bg lempang bertalu2 kt org yg tnye soklan cmtu lg..

yeay..dah le komen..ahaha ;D

he11me said...
January 21, 2010 at 10:25 AM

tapi kenak org semananjung pada suatu masa dahulu di panggil org Malaya di sabah dan sarawak??

nasib kamek org pulau..island)hehehe..

p/s: my great2 granpa nama dia Kupper Rauther from Madras...

mizara said...
January 21, 2010 at 11:17 AM

he11me--sebab masa ya belom gik merdeka bah..n lagik pun urg sawak suka makei word urang putih..

Farah said...
February 19, 2010 at 12:28 AM

Hey there. I was blog walking and I came across ur blog. Nice blog u have here, btw.

Tertarik ngan post ni. I pon penah kena cmni gak. I come from Sabah. Ada org igt yg sbh n srwk ni bkn kat malaysia. And ada gak yg igt we live on the tree. For those yg igt sabah n srwk ni bkn part of Malaysia, either dorg xpenah bca buku n tgk tv or dorg yg tgl dlm hutan sbnrnya! ahaha

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.