DULU “SHE” SEKARANG “HE”; SEKARANG “HE” DULU “SHE”…

Mereka bukan khunsa.. 
Secara azali mereka perempuan/lelaki
Tetapi kemudian menjadi lelaki/perempuan adalah pilihan mereka sendiri.
 Posting ni bukan untuk menghina, menghasut, atau mengeji sesiapa tetapi sekadar berkongsi info supaya kita lebih sedar akan diri kita sendiri.

Dulu Azizah ,sekarang Azizi…itu menunjukkan kejadian “Lelaki Transeksual” telah berlaku.
 Lahir sebagai  Kamal, membesar dikenali sebagai Kamaliah …itu menunjukkan kejadian “Wanita Transeksual” telah wujud.
 Kamu dah pahamkan apa maksud Transeksual dari gambaran yang saya telah beri tadi?..

Jom kita tengok antara insan-insan yang telah mengalami perubahan tersebut…


**Lelaki Transeksual**

Ruben Noe Coronado (kiri) bersama pasangannya Esperanza Ruiz (kanan)
Ruben dilahirkan sebagai wanita diberi nama Stephanie



Meryn Cadell adalah Canadian writer dan perfomance artist.



Buck Angel pelakon porno Amerika.



Lucas Silveira penyanyi dan pemain gitar of the rock band The Cliks.



Lou Sullivan atau nama sebenarnya Sheila Jean Sullivan, pengarang dan aktivis dari Amerika.



Hiromasa Ando, Pelumba Bot laju Jepun

**Perempuan Transeksual**

Jessie Chung  dari Malaysia.


Mohammed Fadzil atau Fatine



Sorawee Nattee (tengah),Writtorn Narapaipimol (kiri) dan Napatsawan Cholakorn (kanan) dari Thailand



Harisu adalah penyanyi , model dan pelakon dari South Korea



Winner of the Miss India Transgender pageant Karina Shalini (C) celebrates with runner ups Romi (L) and Padmini
errr errr errrrrkkk....


renung renung dan pikir-pikirkan lah....






image source:thailandtonight.blogspot.com ; ai.eecs.umich.edu; destrantalk.blogspot.com

9 comments:

he11me said...
January 26, 2010 at 5:13 PM

Hanya hukum Allah dapat menyelesaikan masalah ini..Di dalam Al-Quran telah dinyatakan halal dan haram.

Namun pihak barat menghalalkan yang haram di sisi Islam dengan alasan 'human right'.

Jika semua manusia berpegang kepada hukum Allah, InsyaAllah semua masalah sosial dapat diatasi...etc rempit, penagih dadah, ragut...

p/s: aku selalu doa pada Allah matikan lah aku dlm ImanMu walaupun diri ini serba kekurangan....

mizara said...
January 26, 2010 at 5:15 PM

he11me- aminnnnnnnnnn ya rabbal alaminnnn

Amirah Rashid said...
January 26, 2010 at 6:00 PM

aminn
mintak2 la dijauhkan :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...
January 26, 2010 at 9:16 PM

ishk..nape la dorang ni. ade akal tak reti nak fikir kot. da jadi lelaki sebuk je nak jadi perempuan dan sebaliknye. bersyukur la dengan ape yang ada.

Felicia F. Ramzi said...
January 26, 2010 at 9:44 PM

uish, nak thailand ya, paduhal nya bukan pure perempuan?? lohhh..!
macam2 dunia nek tok.. banyak du k nukar2 bahagian yang sik disuka..adeb

deusXmachina® said...
January 26, 2010 at 10:11 PM

buat ape nak transform ke transexual ke transnasional ke
jadi lelaki la best
hidup lelaki!!!!

erk888

nand nasyari said...
January 27, 2010 at 9:33 AM

erkk.......~

*speechless~ 0.o

she_mah said...
January 27, 2010 at 5:32 PM

buck angel tu mcm laki betul2 la..
macam tak percaya je dia perempuan dulu

kyuubi said...
January 29, 2010 at 8:55 PM

waduh2...apa kah yg telah terjadi kpd dunia ini!!!!

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.