Dengar-dengar MINYAK nak naik TOL pon nak naik juga..betul ke ni?bila???

Terbaca kat dalam beberapa blog ada mengatakan  harga minyak dan tol  dijangka akan naik..
Antaranya.. kadar tol lapan lebuhraya yang akan dikaji semula tahun ini ,salah satu nya adalah Tol NPE yang saya setiap hari kene lalu.. pergi balik kerja..sekarang ni tiap-tiap hari kene bayar rm1.60 sehala..total ulang alik dah rm3.20..sebulan alomost 100 gak arr..belom campur minyak lagi..haihhh..
berat tuh bagi saya , kalau naik lagi ..lagi la berat..

kalau nak baca kat sini linknya..-->http://kerajaanrakyat.blogspot.com
tak arif sangat saya nak mengulas pasal ekonomi nih..time-time study dulu pun bagai nak mabuk-mabuk memaham keluk-keluk penawaran permintaan bagai ni..

hmm..harga gula dan roti memang dah naik..tak mustahil banyak lagi benda yang akan naik lagi lepas ni..gaji jugak yang ala-ala segan nak naik banyak..huhu..

Andai kata harga tol dan minyak naik mendadak..perlu difikirkan other alternative lain untuk pengurangan kos sara diri nih ...samada..
naik Bas? naik LRT? 
atau lagi jimat  naik ....???
*
*
*
*


9 comments:

fLoRanCe said...
January 29, 2010 at 1:27 PM

kmk denga gia juak...minyak mok nait...dlm RM3++ lak seliter...doh mati jak nk...lalu naik basikal jak la...haih!!

mizara said...
January 29, 2010 at 2:08 PM

start la nak mikir basikal ney nak dibeli tok ...

The Fleece Master said...
January 29, 2010 at 2:13 PM

bagus ktk duak meli motosikal roda 3. jimat pun jimat, selamat gik ya. sik payah gago2 nak belen mcm motosikal biasa. boleh engkah sticker org kurang upaya, senang sikit dpt parking. bijak sik kmk jud? hihi

doki doki said...
January 29, 2010 at 2:35 PM

jalan kaki je...nek beskal pon harga beskal naik gak...

he11me said...
January 29, 2010 at 2:58 PM

teringat kat basikal chopper masa zaman kecik2 dulu...

tujuhhariseminggu said...
January 29, 2010 at 3:50 PM

ahhhhh, no no no... 3++ for fuel price... waaaa, mahalnye... camno nih???

Felicia F. Ramzi said...
January 29, 2010 at 3:53 PM

kmk lah hairan..tol punya lah banyak di KL, tiap hari tiap masa tiap saat kereta akan lalu rah tol..sik cukup2 gik kah sampey terpaksa naikkan harga tol gik? cney tuju duit mayar tol ya????

deusXmachina® said...
January 29, 2010 at 4:19 PM

apa lagi
marilah tukar kerajaan time election nanti
erk888

fLoRanCe said...
January 29, 2010 at 4:39 PM

hahaha...fleece mena jak idea ktk ya...nang lucu jak la rupa d jeraya ya..hahahhaha.......

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.