Kerana mulut badanmu binasa HANI TARMIZI...





Kamu kenal si Hani Tarmizi ni?
Saya tak kenal sebab dia tak fofular macam SCHA dan dia  bukan selebriti ..hakhak
Nama die tetiba naik dan seakan-akan glemer mendadak sebab statement yang kurang berakhlak ditujukan kepada gadis-gadis sarawak secara general dalam FB baru baru ni..
itula..si dia ni nak marahkan sorang je tapi satu kelambu habis dibakarnye..ish ish ish kamu ni Hani..
Satu Sarawak dah aim target kamu ..Hani oiii..mesti kamu kecut perut kan sekarang ni ..hik hik hik ..
Hani oii hani..kalau kamu nak tau ..fan kelab untuk kamu pon dah ada..tapi bukan kelab peminat la..tapi KELAB ANTI kamu..(kesian..oo tedah..mcm la Hani baca blog ni..)
Kalau nak marah sekali pun ..jangan sekali kali buat statement yang sebegini ..SENSITIF kalau maki-maki pastu sebut pasal negeri-negeri nih..kita ni duduk kat Malaysia bukan Amerika..orang-orang Malaysia ni sensitif skit kalau ada menyentuh dan mencaci cerca negeri negara bagai..
Lagipun ..kalau sakit hati lebih baik kamu confront saja gadis tu Hani oii.tak perlu rasanya kamu mencaci cerca depan orang, depan public ..dalam Facabook..takde kemana nya dan takde untung skit pun ..rugi lagi ade..tengokla apa dah jadi dengan kamu...kena marah balik oleh orang ..sedangkan gadis yang kamu nak maki sebenarnya tuh , orang tak amik pot pot peduli pon..skrang ni dah jadi terbalik plakkan..siapa marah siapa ni..hehe
Wahai si Hani ..kami kat Sarawak tak duduk dalam hutan. Kamu pernah datang ke sana ke? Mesti tak..kompom la tak..haha..Kami duduk kat rumah facilities semua lengkap ada tenet ada wireless ada aircond semua la ada, tak gayut kat pokok, bandar kami antara yang terbersih di dunia..tak caya datang la tengok sendiri kebersihan kat sana..Yang duduk kat hutan sana tuh orang utan je Hani oii..bukan kami ...even yang tinggal kat rumah panjang sekarang semua dah modernized..takdela macam yang kamu ckp hutan tuh..ish ish ish..tempat kamu tinggal tu macam New York sangat ke ? hikhik..
Saya menulis ni bukan nak marah dekat orang-orang Semenanjung dan takda nak sentuh isu-isu kenegerian ..
Saya pon ada ramai geng dan kengkawan yang best best ,baik baik , berbudi bahasa dari Semenanjung nih..tapi kalau dorang marah dan tak suka sekali pun kat mana-mana orang takda lah sampai mencaci cerca  macam apa yang HANI TARMIZI dah lakukan..itu sudah melampau namanya..


p/s: saya bangga menjadi anak sarawak!!..hehe..



13 comments:

Jobs-View said...
January 20, 2010 at 10:49 AM

emm..berhati2 ngan dunia cyber..silap langkah, buruk padahnya..

mizara said...
January 20, 2010 at 10:53 AM

betol2..benda terlalu peribadi jgn diwar war sgt dlm dunia siber nih..

fLoRanCe said...
January 20, 2010 at 1:14 PM

aih nang kedak artis dh hani tarmizi tok oo..hahahaha..yalah nya mulut x jaga....isu sensitif jgn d bangkit...

[zsazsa] said...
January 20, 2010 at 7:41 PM

very nicely said.. thumbs up :D

kulop ludin said...
January 20, 2010 at 9:49 PM

kadang2, bila marah.. orang jarang nak pikior rasional...

sedot napeh dalam2...
hembus......

tujuhhariseminggu said...
January 20, 2010 at 10:08 PM

Kekdah nye, apsal dia kutuk semua sarawakian??? aiya... dr org simpati, terus jd benci... eh, ayat terakhir kedengaran seperti rangkap lagu.. :p

.millalara. said...
January 20, 2010 at 11:20 PM

terus glemer.. haha~

The Fleece Master said...
January 20, 2010 at 11:49 PM

SUNDET LEPEH YA. MUN NEMU, BISAK BENGAK KAN MULUT NYA JUD BARUK NYA TAUK LANGIT TINGGI RENDAH.

nand nasyari said...
January 21, 2010 at 8:18 AM

pk dulu b4 bt ape2..
tuhan tu bg otak...
rugi xreti pkai..
muehehe ;D

Felicia F. Ramzi said...
January 21, 2010 at 4:12 PM

bila nya molah statement sarawak sik maju, it actually reflects her own stupidity fail pasal economy. typical loser

Dak Wan said...
January 23, 2010 at 7:59 PM

Pernah 3 tahun duduk dengan orang Serawak time bujang-bujang dulu :) Ok apa? Takder pon perangai yang tak bleh nak diterima?

mizara said...
January 29, 2010 at 12:24 PM

it's just a narrow minded person yg pikir mcm tu je..and they r the one who shud tinggal dlm hutan..hahah

Anonymous said...
February 1, 2010 at 2:53 AM

Meh sini burit ko Hani sial aku tebuk pakai buloh ni...kalau buloh tu tak cukup besar xde hal...kami kan hutan HAH !!! dengan kayu balak tu aku tebuk...Org sarawak ko jgn nak main2 Ok...dalam hutan tu ko masuk, tulang ko pun org tak jumpa... Aku memang panas sial lah dgn betina ni,..ko menghina ikut sedap mulut ko je kan...satu wanita sarawak ko hina termasuk Mak aku yang melahir kan aku kat dunia ni.... Please ok kepada pihak yang bertangung jawap SAMAN si benita sial ni.. Jgn kata bapa dia datuk tak nak saman.. RASUAH TU

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.