Gara-Gara Facebook Hidup Kamu Berubah Tak?


Macam pernah tengokkan benda kat atas ni..
Yeahhhh!!definately ur right...itu Facebook..nama glemer FB


Kamu ada FB? Impossible kalau dikalangan bloggers takda FB..maybe 0.0009 persen je kot yang jawab takde. Nak tanya lagi nih..kamu  suka "berfacebooking" tak? hehe..Saya suka. Hari-hari saya login kat FB.Cuma sekarang ni dah tak boleh nak login kat ofis sebab dah kene BLOCK..huhuhu..tapi tak ape sebab BLOGGING TAK DIHARAMKAN lagi setakat ini huhu..


Lagi nak tanya..Fun and enjoy kan berFB ni? Yelah mana tak nye..geng-geng yang dah menaun lama tak jumpa boleh terjumpa balik kat FB, bukan takat geng je..tapi awekss, balakss, ceweks, cowoks, ex, sedara ,sedari, semua boleh terjumpa balik dalam FB ni..ish ish seteru lama pon boleh terjumpa kat FB..salah satu saluran JEJAK KASIH yeahh..


Macam-macam gaya dan karenah orang kan dalam FB ni? itula dia saluran mengexpressikan diri dan perasaan.Saluran luahan perasaan , saluran share-share cerita dan info..pendek kata macam-macam la..Bagus  jugak tuh..at least kita tahu perkembangan mereka yang terkini dan sensasi hehe..


Lagi ..lagi nak tanya..APA PERUBAHAN KETARA KAMU SELEPAS KAMU KENAL FB?huhu soalan macam bagusss..
-adakah kamu yang pendiam menjadi semakin becok dalam FB ? wahahaa..


-adakah kamu tetiba jadi mat jiwang yang mana sebelum itu kamu mat rock?hehe


-adakah kamu yang sebelum ini takda laptop tetiba simpan duit nak beli lappy ? kah kah


-adakah dulu pukol 9 malam kamu dah tido zZZzz kroh kroh krohh tapi sekarang ni ...pukol 12 pon kamu kata night is still young ? kuang kuang kuang


-adakah kamu dulu romantis kat rumah je tapi sekarang dah jadi romantis gilerrr kat FB? (ni untuk org yang dah kawen ek..huhu)


-adakah dulu kamu takda sangat kawan pompuan tapi sekarang hahhh amik ko ..dah ada koleksi awekss sebanyak 100 orang dlm FB? lalalalala....


-adakah dulu kamu bila balik kerja or balik dr study ke ..tengok tv ke mandi ke dulu tapi sekarang terus online bukak FB ? yehaa..


-adakah dulu kamu bukan KAKI GAME tapi sekarang dah jadi MEROYAN GAME yang ada kat FB tuh..yela mcm mcm kan game dlm FB tuh..farmville ade, pet society ade, fish ville ade, kamu main game ape ek? hihihi..


adakah dulu anda tak reti skodeng tapi sekarang dah tak berhenti nak skodeng orang dalam FB? aisehhh...


TAPIKAN..ada jugak yang biasa-biasa aje takde berubah pon..


Ada orang yang keje die dalam FB tuh ..klik "LIKE" je..sepanjang tahun dan setiap masa jadi PENGELIKE tegar..maybe nak tulis komen tak reti kot..tapi OK la tuh..


Ada jugak orang yang setiap masa ..kejap-kejap update status..bagus jugak orang macam ni sebab dorang suka sharing . Bak kata orang SHARING IS CARING huhu..


Macam-macam pesen la..FB tempat untuk show off pon yer..wahaha..cthnya.."Bedah dapat beg LV rega 40k   tadi dari my lup lup..i lap u sayang .." huhu jangan mareee k..itu sekadar cth saya buat takde kene ngena ngan yg hidup or yang arwah..


Alahai tapi takapa la ..tak salah pon nak share-share kan dalm FB ni..semua orang ada hak dan citarasa tersendiri ..kita layan kan aje...kalau ada yang tetiba rasa menyampah kat sapa-sapa dalam tuh..kutuk je depan screen sensorang eh..wahahah.. jangan kutuk directly dlm FB iye..sian orang tu..huhu..


ANYWAY...mmg fun and enjoy ada FB ni..
ok la chow chin chau dulu..tata..




11 comments:

SaLly @ keeko @ flo said...
January 15, 2010 at 5:10 PM

mena jak apa d pdh ktk..part show off ya nang jak ada mek ngga koh...hehehehhe.....sak la cdak sia nk...

mizara said...
January 15, 2010 at 5:15 PM

yalah layan kah jak la...best juak pakei tangga bah..heheh

tujuhhariseminggu said...
January 15, 2010 at 11:40 PM

ecececehhh... komen cam berdasarkan pengalaman jerk..
:p

mizara said...
January 15, 2010 at 11:50 PM

ohohho..jely ecceccec..ade gak la terselit selit pengalaman huhu..

Dak Wan said...
January 16, 2010 at 1:19 AM

Tak gheti ah nak ber fb. Takut berantu jewr nanti.

mizara said...
January 16, 2010 at 7:42 AM

Dak Wan- fb nih mmg berantu skit skit sbab tu ada yg 'makan fb, tido pon fb"huhu...agak2 berbelogg ni berantu ke tak ek?..hehe

nand nasyari said...
January 16, 2010 at 8:18 AM

hahaha..im addicted to FB wohh...g keje 70% FB, keje 30% je..
sape nk jwb..? ahahaha ;D

mizara said...
January 16, 2010 at 9:30 AM

hamboii..nand hhehehe..tu arr betol2..sejak fb kene block kat ofis ni..tu yang busan giler..huhu..padan mukoooo

hami asraff said...
January 17, 2010 at 3:20 AM

saya tiada FB. huhu ~

angeldream said...
January 23, 2010 at 9:04 AM

ade ke org culture shock dengan fb ;S kalau myspace maybe yes,

:angeldream:

mizara said...
January 26, 2010 at 9:53 AM

angeldream- dont be surprise mmg ade..:)

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top IN THE NAME OF BEAUTY. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.